Росія може відправити у космос протисупутникову ядерну зброю вже цього року – Bloomberg

Читать на русском
США попередили союзників, що росія може розмістити ядерну зброю чи макет боєголовки у космосі вже цього року.
nypost.com

США повідомили союзникам, що росія може запустити протисупутникову ядерну зброю у космос або розмістити там макет боєголовки вже цього року.

Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

За поточними оцінками, сказали співрозмовники агентства, росія не планує підривати будь-яку орбітальну зброю в космосі. Але існує ризик аварії: у такому разі ядерний вибух потенційно може торкнутися близько третини супутників і завдати шкоди системам зв'язку на Землі.

Вплив будь-якого вибуху залежатиме від розміру боєголовки, і наслідки не обов'язково означатимуть знищення супутників, але можуть означати збої, що вимагають виправлення помилок. За даними Управління ООН з питань космічного простору, станом на квітень минулого року на орбіті Землі перебувало близько 7800 робочих супутників.

Зазначається, що розмістивши ядерну зброю на орбіті, росія порушить Договір з космосу 1967 року.

Нагадаємо, раніше в США заявили про отримання розвідувальних даних про «серйозну загрозу національній безпеці», пов'язану з росією. Пізніше зі ЗМІ стало відомо, що росія має намір розмістити ядерну зброю в космосі.

Інформацію прокоментували у НАТО. А в Кремлі ці чутки назвали «хитрістю Білого дому». Володимир путін вчора заявив, що у росії немає планів щодо розміщення ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: