Польські перевізники планують поновити протести на кордоні з Україною

Читать на русском
Польські перевізники збираються з 1 березня відновити протести на кордоні з Україною, призупинені в середині січня.
Фото: PAP

Польські перевізники планують приєднатися до фермерів та у п'ятницю, 1 березня, відновити протести на кордоні з Україною.

Про це повідомляє RMF FM.

За інформацією місцевого видання, перевізники з Люблінського та Підкарпатського воєводства знову хочуть заблокувати пункти пропуску у Гребінній, Дорогуську та Корчовій. Акція протесту може також торкнутися пункту пропуску «Медика».

Перевізники, як і раніше, скаржаться, що «українці витісняють їх із ринку».

Нагадаємо, протест польських перевізників на кордоні було припинено у середині січня після підписання угоди з Міністерством інфраструктури країни. 16 січня протестувальники припинили блокувати рух вантажного транспорту.

Наразі пункти пропуску на кордоні з Україною блокують фермери. Учора, 25 лютого, стався вже четвертий за місяць інцидент із розсипанням української аграрної продукції, яка йде транзитом через Польщу.

Уряд України підготував та запропонував польській стороні «план взаєморозуміння», спрямований на деблокаду кордону. 23 лютого урядова делегація також приїхала на кордон для зустрічі з польськими колегами, але вони її проігнорували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: