Протест польських перевізників на кордоні з Україною буде призупинено до березня

Читать на русском
Польські перевізники розблокують пункти пропуску на кордоні з Україною з 17 січня й до 1 березня. З Мінінфраструктури підписано угоду.
Фото: Рафал Меклер

Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з перевізниками, які блокують пункти пропуску на кордоні з Україною – протест буде припинено із завтрашнього дня та до 1 березня.

Про це повідомляє місцеве видання tvn24.pl.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

«Протест стосується багатьох аспектів міжнародної та внутрішньої політики. Складність питань призвела до того, що переговори та робота тривали більше місяця. Акцію протесту зупинено до 1 березня. Це не означає закінчення діалогу, навпаки, ми починаємо дуже інтенсивні, конструктивні переговори, які мають дати конкретний ефект – реалізацію положень, про які ми домовилися», – сказав міністр Даріуш Клімчак.

Протест буде припинено на пунктах пропуску «Корчова», «Гребенне» та «Дорогуськ».

«Якщо нам не вдасться знайти рішення, ми повернемося на кордон. Ми даємо міністерству мандат довіри. Це не капітуляція, а стратегічна пауза», – прокоментував лідер протестувальників Рафал Меклер.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок на трьох найбільших пунктах пропуску на кордоні з Україною. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасоване ЄС до 30 червня 2024 року.

Наприкінці року новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що уряд наближається до розблокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: