У Польщі вкотре висипали українське зерно: пошкоджено 160 тонн агропродукції

Читать на русском
Новий акт вандалізму стався вночі з 24 на 25 лютого. На станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів.
twitter.com/olkubrakov

У неділю, 25 лютого, в Польщі в четвертий раз за місяць розсипали українське зерно, що йшло транзитом по залізниці - знищено понад 150 тонн зерна.

Про це міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомляє у Telegram.

Які компанії є найбільшими експортерами зерна в УкраїніЯкі компанії увійшли до десятки найбільших експортерів українського зерна – на інфографіці Слово і діло.

Як зазначає Мінвідновлення, новий акт вандалізму стався вночі з 24 на 25 лютого. На станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів.

«Зерно йшло транзитом до порту Гданськ, а потім до інших країн. Четвертий випадок вандалізму на залізничних вокзалах Польщі. Четвертий випадок безкарності та безвідповідальності. Як довго уряд і польська поліція дозволять продовжувати цей вандалізм?», - наголосив Кубраков.

Міністр зауважив, що вся українська сільгосппродукція везеться в пломбованих вагонах і прямує транзитом в інші країни.

«Ми суворо дотримуємося закону. А ви?», - підкреслив керівник відомства.

Кубраков повідомив, що в наслідок цього вандалізму було знищено 160 тонн українського зерна.

«Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно домовленностям з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там. Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності», – прокоментував Кубраков.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Нагадаємо, польські фермери вранці 20 лютого перекрили залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною. Окрім того, вони знову висипали українське зерно на дорогу. Вперше інцидент із розсипаним на дорогу українським зерном стався 11 лютого. Поліція розпочала розслідування.

Президент України Володимир Зеленський висловився з приводу протестів: за його словами, насправді ситуація не в зерні, а скоріше у політиці.

23 лютого у Польщі знову відкрили українські зерновози та розсипали ріпак.

Того ж дня польська делегація міністрів не приїхала на кордон для зустрічі з українською стороною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: