Польська делегація міністрів не приїхала на кордон для зустрічі з українською стороною

Читать на русском
Денис Шмигаль разом із командою міністрів прибули на кордон із Польщею, щоб вирішити питання із блокадою кордону. Але поляки зустріч проігнорували.
фото Денис Шмигаль/Telegram

Зустріч із польськими чиновниками на кордоні сьогодні не відбулася. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із командою міністрів прибули для переговорів, а польська сторона – ні.

Про це повідомив голова Кабміну Денис Шмигаль у Telegram.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Президент України запропонував керівництву Польщі майданчик, аби домовитися та знайти компроміс. Тут, на кордоні. Як рівні партнери та союзники», – нагадав він.

За словами Шмигаля, сьогодні він і віцепрем’єр-міністр Ольга Стефанішина, віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр АПК Микола Сольський, заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс, заступник міністра економіки Тарас Качка, заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, голова Державної прикордонної служби, генерал Сергій Дейнеко, керівник Державної митної служби Сергій Звягінцев прибули на кордон.

«Але, на жаль, така зустріч із польськими чиновниками сьогодні не відбулася», - додав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що останні півроку ми живемо в умовах постійної блокади українського кордону з боку Польщі, яка вдарила по нашій економіці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував, що група міністрів на чолі зі Шмигалем сьогодні приїде на кордон із Польщею.

Перед цим Зеленський запросив польського прем'єра Дональда Туска та президента Анджея Дуду провести переговори на спільному кордоні, щоб вирішити проблему блокади. У Польщі відповіли на пропозицію Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: