Дуда уточнив свою позицію щодо України після скандальної заяви про Крим

Читать на русском
Після скандального висловлювання про Крим президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що його позиція щодо російської агресії проти України є однозначною – рф є окупантом.
Marek Borawski/KPRP

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що його позиція щодо російської агресії проти України є однозначною – рф є окупантом й вона повинна програти війну.

Про це він повідомив у Twitter.

Законні цілі: які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 роціУкраїна у 2023 році продовжила завдавати ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, більше – на інфографіці.

Зокрема, він наголосив, що напад росії на Україну та окупація міжнародно визнаних територій України, включно з Кримом, є злочином.

«Мої дії та позиція щодо жорстокої агресії росії проти України були і є зрозумілими з першого дня: росія порушує міжнародне право, є агресором та окупантом. Напад росії на Україну та окупація міжнародно визнаних територій України, включно з Кримом, є злочином. Ця війна не може закінчитися перемогою росії. Російський імперіалізм треба зупинити, перемогти та заблокувати на майбутнє», – йдеться у дописі.

Дуда також додав, що Україна має перемогти, бо цю війну має виграти вільний світ.

Нагадаємо, в нещодавньому інтерв'ю президент Польщі висловив сумніви, що Україна зможе деокупувати Крим. На це український посол заявив, що повернення півострова є спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом.

Раніше Дуда також повідомляв, що вважає перемогу над росією у війні проти України єдиною гарантією миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: