Зеленський про затримку допомоги від США: Сирський розробляє два плани подальших дій

Читать на русском
Україні буде складно досягти успіхів на фронті без допомоги від США. Тому зараз Сирський розробляє одразу два плани бойових дій.
Фото: Офіс президента України

Без допомоги з боку США Україні буде складно досягти будь-яких нових успіхів на фронті цього року.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

За його словами, Україна зможе підготувати людей, але затримка з постачанням боєприпасів та озброєнь для бригад може вплинути на загальну картину війни.

З цієї причини новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сірський зараз розробляє два плани подальших дій. Якщо Україна отримає допомогу від США, то військові працюватимуть над тим, щоб відтіснити рф. Але якщо цього не станеться, Києву доведеться зосередитись виключно на обороні.

Зеленський заявив, що говорив про пакет допомоги зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, і після цієї розмови «відчув оптимізм».

«Він сказав, що зробить усе, щоб підтримати Україну, і він на нашому боці, і він розуміє, наскільки героїчними є наші люди, наші солдати та мирні жителі», – заявив він.

Нагадаємо, нещодавно спікер Джонсон заявив про бажання зустрітися з президентом США Джо Байденом перед будь-якими діями щодо допомоги Україні. Той у свою чергу підтвердив, що готовий зустрітися з Джонсоном, щоб обговорити допомогу Україні.

Зустріч запланована на 27 лютого. У заході також візьмуть участь лідер більшості у Сенаті Чак Шумер, лідер меншості у Сенаті Мітч Макконнелл та лідер меншості у Палаті представників Хакім Джефріс.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: