США запровадили нові масштабні санкції проти рф за війну в Україні та смерть Навального

Читать на русском
Президент США Джо Байден оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти росії за її вторгнення в Україну та за смерть політика Олексія Навального.
Фото: AP

Президент США Джо Байден оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти росії за її повномасштабне вторгнення в Україну та за смерть політика Олексія Навального.

Відповідна заява з'явилася на офіційному сайті Білого дому.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Вказано, що США запроваджують понад 500 санкцій проти країни-агресора та нові експортні обмеження щодо майже 100 організацій, які надають закулісну підтримку росії.

«Ці санкції будуть націлені на осіб, пов'язаних із тюремним ув'язненням Навального, а також на російський фінансовий сектор, оборонно-промислову базу, мережі закупівель та осіб, які ухиляються від санкцій на кількох континентах. Вони гарантують, що путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном та репресії всередині країни», – йдеться у заяві.

Байден додав, що Штати також вживають заходів щодо подальшого скорочення енергетичних доходів росії.

Крім того, глава Білого дому знову закликав Палату представників підтримати законопроєкт, який передбачає надання додаткової допомоги Україні.

«За два роки після початку цієї війни народ України продовжує боротися. Але ж у них закінчуються боєприпаси. Україні необхідно більше поставок зі США, щоб протистояти жорстоким атакам росії, які можливі завдяки зброї та боєприпасам з Ірану та Північної Кореї...Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент не буде забута. Зараз для нас настав час твердо стояти разом із Україною та об'єднатися з нашими союзниками та партнерами», – резюмував американський лідер.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Рада ЄС офіційно затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти росії. До списку увійшли ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Крім того, нові санкції проти країни-агресора запровадила і Велика Британія. Під обмеження потрапили понад 50 фізичних та юридичних осіб, яким допомагають Кремлю вести війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: