У десятках країн відбулись акції на підтримку України – фото

Читать на русском

У суботу, 24 лютого, у різних містах світу відбулись заходи на знак солідарності з Україною, проти якої російська федерація веде повномасштабну війну вже два роки.
Фото: Mission of Ukraine to the EU

У суботу, 24 лютого, у різних куточках світу відбулись мітинги на підтримку України, яка протистоїть російській агресії. Тисячі людей вийшли на вулиці щоб висловити засудження режиму володимира путіна та вщанувати жертв великої війни – найбільшої на європейському континенті з часів Другої Світової війни.

Як повідомляє організація Світовий конгрес українців, масові акції на підтримку України війні, що триває 10 років, пройшли на шести континентах, зокрема й в Антарктиді. Люди вийшли на вулиці понад 400 міст у більше ніж 60 країнах.

У Брюселі учасники акції закликали до більшої міжнародної підтримки України, розгорнувши 30-метровий прапор нашої країни біля будівлі Європарламенту.

У австралійському місті Сідней масштабний мітингі відбувся біля Собору Марії.

У суботу, 24 лютого, у різних містах світу відбулись заходи на знак солідарності з Україною, проти якої російська федерація веде повномасштабну війну вже два роки.
Фото: посол України в Австралії Василь МирошниченкоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У Токіо, столиці Японії, люди вийшли підтримати народ, культуру та ідентичность України, а також нагадати, що росія має сплатити за скоєні злочини.

Японські учасники акції зазначають, що для них, окрім демонстрації солідарності з українцями, важливо висловити своє усвідомлення небезпеки, яку несе російська агресія світові.

Посеред вулиць Бангкока, столиці Таїланду, також були розгорнуті синьо-жовті прапори на знак незламного духу і рішучості українців. Учасники акції закликали припинити агресію та виступили на захист прав і суверенітету України.

До всесвітньої акції на підтримку України «StandWithUkraine» долучилася і Румунія. Протягом дня, 24 лютого в Бухаресті проходили численні заходи, покликані привернути увагу світового суспільства до подій, які відбуваються в України на тлі російської агресії.

Учасники акції вшанували загиблих захисників і цивільних жителів України. Також демонстранти в Бухаресті розгорнули тридцятиметровий український прапор.

У німецькому місті Потсдам на мітинг солідарності з Україною вийшли майже 200 людей. Учасники акції вигукували «Ми будемо стояти до кінця», гасло «Слава Україні», а також тримали плакати з написами «Спасибі Німеччині», «Спасибі Потсдаму» та «Припиніть знищення моєї країни».

Крім того, бургомістр Потсдама Майк Шуберт закликав до відкритості у прийнятті біженців з України.

«Як міста і муніципалітети, ми повинні показати біженцям з України, що їм тут раді», – наголосив він.

Також у суботу, 24 лютого, сотні людей зібралися у центрі Лондона, щоб висловити протест проти вторгнення росії в Україну з нагоди другої річниці війни.

Під час мітингу демонстранти розмахували українськими прапорами. Деякі з них розгорнули плакати із закликами до росії «припинити війну», називаючи російського президента володимира путіна «терористом» і закликаючи міжнародні держави надати більшу підтримку.

У суботу, 24 лютого, у різних містах світу відбулись заходи на знак солідарності з Україною, проти якої російська федерація веде повномасштабну війну вже два роки.
Люди взяли участь у марші від Гайд-парку до Трафальгарської площіФото: Maja Smiejkowska/PA WireЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Раніше ми нагадали, як ЗСУ дали відсіч росіянам під Києвом у перші дні вторгнення.

Також 24 лютого, у другу річницю великої війни, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оприлюднив звернення.

Крім того, 24 лютого Київ відвідала делегація західних політиків, зокрема Урсула фон дер Ляйєн, Джастін Трюдо та Борис Джонсон.

Крім того, у Повітряних силах розповіли, скільки цілей було знищено за 2 роки повномасштабної війни, а також названо втрати армії росії за два роки вторгнення.

Як повідомлялося, G7 зробила заяву на річницю російського вторгнення: що пообіцяли Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: