Головнокомандувач ЗСУ Сирський оприлюднив звернення у річницю великої війни

Читать на русском
Олександр Сирський у день другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну закликав зберігати єдність.
Фото: t.me/osirskiy

У річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський подякував усім захисникам, які героїчно тримають оборону і дають відсіч ворогові.

Про це Сирський написав у своєму Telegram.

Скільки українців довіряють новому головнокомандувачу ЗСУ Сирському – соцопитуванняГоловнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському висловили довіру менше половини українців, найвищу довіру зберігає колишній головком Валерій Залужний — понад 90 відсотків.

«Два роки, які перетворили десятирічну війну у наймасштабнішу в Європі з часів Другої світової. Коли багатотисячні колони російських окупантів посунули з усіх напрямків в Україну, коли тисячі ракет і бомб падали на нашу землю - ніхто у світі не вірив, що ми вистоїмо. Ніхто, крім Сил оборони України, які з перших хвилин вступили у бій з ворогом», – зазначив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ нагадав, як у перші дні добровольці стояли у чергах до військкоматів. Крім того, сотні тисяч українців записувалися до Сил територіальної оборони.

«Між зброєю та евакуацією ми вибрали зброю. Потім була битва за Київ і втеча окупантів з передмістя столиці під ударами наших захисників. Потім звільнення острова Зміїний і поступове очищення Чорного моря від російського металобрухту», – нагадав він.

Також Сирський звернув увагу: незважаючи на те, що контрнаступ-2023 не приніс бажаного результату Сили оборони продовжують боротися з ворогом вздовж усієї лінії фронту.

За його словами, військові платять найвищу ціну за те, щоб кожне українське місто чи село не стало черговою Бучею, Бахмутом або Авдіївкою.

Сирський подякував усім українським захисникам і захисницям, а також міжнародним партнерам за військову підтримку України.

«Сьогодні, як ніколи, ми потребуємо єдності. Переконаний, що в єдності наша перемога. І вона обов'язково буде. Бо світло завжди перемагає темряву!», – підсумував Сирський.

Нагадаємо, нещодавно Сирський розповів про нові завдання на посаді головнокомандувача ЗСУ. А сьогодні підтримати Україну у річницю вторгнення прибули західні лідери та політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: