Буданов розповів, як посилили роботу ГУР за два роки

Читать на русском
Під час великої війни ГУР Міноборони максимально збільшило свої бойові підрозділи. Також розвідка впровадила сервіси на штучному інтелекті.
Фото: ГУР

ГУР за час російського вторгнення значно збільшило штат, насамперед бойові та оперативно-бойові підрозділи, а також технічну розвідку та кіберрозвідку.

Про це повідомив голова ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю The Telegraph.

«Зараз – хід противника»: Буданов спрогнозував, коли закінчиться російський наступРосійська армія вичерпає свій наступальний потенціал на початку весни. Такий прогноз озвучив керівник ГУР Кирило Буданов.

За його словами, у зв'язку із зростанням обсягів отриманої інформації, українська спецслужба зміцнила аналітичний напрямок та впровадила засновані на штучному інтелекті нові сервіси для технічної обробки даних.

Також Україна широко використовує можливості, які надають розвідувальні відомства країн-партнерів.

Крім того, ГУР допомагає партизанським угрупованням, що діють на території росії, підтримує їх, взаємодіє з ними, іноді висловлює свої прохання або ставить певні завдання.

Також серйозну роль у процесі протистояння з рф грає агентура: під час війни на неї покладено завдання не тільки отримувати інформацію, а й здійснювати спеціальні активні заходи.

«Завдяки агентурній розвідці Україна змогла заздалегідь отримати дані про напад росії 24 лютого 2022 року. Якби ми покладалися виключно на дані радіоелектронної, радіотехнічної чи кіберрозвідки, то ми не були б готові, не зрозуміли б, що відбуватиметься вторгнення, і не встигли б підготуватися», – зазначив Буданов.

Нагадаємо, Буданов вважає, що росіяни не мають сил для повного захоплення Донецької та Луганської областей цього року. Раніше глава ГУР заявив, що росія використовує на фронті тисячі терміналів Starlink.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: