Стало відомо, чому Макрон не брав участі у онлайн-саміті G7

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон не долучився до онлайн-саміту G7 через те що намагався вирішити проблему з фермерами-протестувальниками, які вимагають його відставки.
Фото: AP Photo / Bob Edme

Президент Франції Еммануель Макрон не взяв участі в онлайн-саміті «Групи семи» 24 лютого, оскільки брав участь у міжнародній сільськогосподарській виставці, де він намагається вирішити проблему з фермерами-протестувальниками.

Про це повідомило італійське агентство ANSA.

У суботу, 24 лютого, у Парижі мала відкритися фермерська виставка, яка є головною сільськогосподарською подією у Франції. Протягом дев'яти днів вона приваблює близько 600 тисяч відвідувачів.

Проте о 10-й ранку за київським часом її штурмували розгнівані демонстранти, які вимагають відставки Макрона через витрати, бюрократію і «зелені» правила.

Крім того, французькі фермери на одному рівні з іншими фермерами ЄС також протестують проти конкуренції з дешевшими українськими сільськогосподарськими продуктами.

На знак напруженості у відносинах між французькими фермерами та урядом президент скасував дебати, які він хотів провести на ярмарку в суботу з фермерами, переробниками та роздрібними торговцями, після того, як фермерські профспілки заявили, що не братимуть у них участі. Натомість він запропонував їм зустріч в форматі неформального спілкування.

Як зазначила прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні, яка очолила в онлайн-саміті «Групи семи» 24 лютого, у президента Франції сьогодні «важкий день», тож його країну на самміті G7 представив міністр закордонних справ Стефан Сежурне.

Нагадаємо, лідери країн «Групи семи» за підсумками онлайн-саміту 24 лютого закликали росію припинити агресію та вивести війська з України, а також пообіцяли ніколи не визнавати псевдовиборів на окупованих територіях.

Також повідомлялося, що Макрон зустрінеться з іноземними лідерами у Парижі 26 лютого, щоб обговорити посилення співпраці на підтримку Києва.

Також нещодавно президент України Володимир Зеленський обговорив із лідером Франції ситуацію на фронті та оборонні потреби України.

Раніше стало відомо, що Франція незабаром передасть Україні новітні дрони-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: