G7 зробила заяву у річницю російського вторгнення: що пообіцяли Україні

Читать на русском
Зокрема, G7 обіцяє задовольнити нагальні потреби України й ніколи не визнавати псевдовиборів на окупованих територіях.
Getty Images

Лідери країн «Групи семи» за підсумками онлайн-саміту 24 лютого закликали росію припинити агресію та вивести війська з України, а також пообіцяли, зокрема, задовольнити «нагальні фінансові потреби» Києва та ніколи не визнавати псевдовиборів на окупованих територіях.

Про це йдеться у заяві G7, яка опубліковано на сайті Ради ЄС.

Зазначається, що країни G7 пообіцяли продовжувати підтримувати право України на самооборону та підтверджувати відданість довгостроковій безпеці України, зокрема шляхом укладення та виконання угод про гарантії безпеки.

Два роки великої війни: як ЗСУ дали відсіч росіянам під Києвом у перші дні вторгнення – відеоЯк українська армія героїчно обороняла Київ та билася за міста Київської області з військами рф у 2022 році – на нашому відео.

При цьому, в G7 закликали країну-агресора «негайно припинити загарбницьку війну» та повністю й безумовно вивести свої війська з міжнародно визнаної території України. Також в G7 обіцяють не визнавати російські «вибори».

«Ми ніколи не визнаємо ні минулих, ні майбутніх «виборів», проведених Росією на території України, ні їх результатів. Заявлений намір Росії провести голосування на президентських виборах в українських регіонах є кричущим порушенням суверенітету України», - йдеться в заяві.

Країни G7 також обіцяють вводити нові санкції, щоб послаблювати воєнну машину РФ, а також перешкоджати обходу цих санкцій, зокрема, за допомогою третіх країн.

«Ми продовжуватимемо вживати заходів проти суб’єктів із третіх країн, які матеріально підтримують війну росії, у тому числі вводячи додаткові заходи щодо організацій у третіх країнах, де це доцільно. Ми закликаємо фінансові установи утримуватися від підтримки російської військової машини, і ми вживатимемо відповідних заходів відповідно до наших правових систем, щоб стримати таку поведінку», - наголошується в заяві.

Також в G7 пообіцяли продовжувати роботу над пошуком шляхів використання заморожених активів рф на підтримку України. Водночас в G7 запевнили, що ці активи будуть заморожені, доки росія не заплатить за всю шкоду, завдану Україні.

«Ми просимо наших міністрів продовжити роботу та напередодні Апулійського саміту повідомити про всі можливі способи використання знерухомлених російських суверенних активів для підтримки України відповідно до наших відповідних правових систем і міжнародного права», - зазначається у заяві.

Нагадаємо, у Повітряних силах розповіли, скільки цілей було знищено за 2 роки повномасштабної війни.

Раніше ми повідомляли, що загальні втрати армії росії в особовому складі за два роки вже перевищили 409 тисяч убитих.

Також стало відомо, скільки журналістів загинули або були поранені за 2 роки вторгнення.

На інфографіці «Слово і діло» підрахувало, що за останній рік рф використала понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисячі ударних дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: