Зеленський звернувся до українців з Гостомеля у річницю повномасштабної війни

Читать на русском
Зеленський у Гостомелі, звідки мало початися російське захоплення України за три дні подякував українцям, які два роки виборюють свободу.
president.gov.ua

Зеленський у Гостомелі, звідки мало початися «російське захоплення Києва та України за три дні» подякував українцям, які два роки виборюють свободу.

Відповідне звернення опублікували у Telegram президента України.

Два роки великої війни: як ЗСУ дали відсіч росіянам під Києвом у перші дні вторгнення – відеоЯк українська армія героїчно обороняла Київ та билася за міста Київської області з військами рф у 2022 році – на нашому відео.

Сьогодні, 24 лютого, Зеленський звернувся до народу з Гостомеля, звідки мало розпочатися те саме російське «взяти Київ і Україну за три дні». Саме тут два роки тому вогнем зустрічали ворожий десант та два роки потому зустрічають іноземних партнерів.

Як зауважує глава держави, сьогодні кожен українець згадує той день, і в кожного є своє власне 24 лютого, унікальний спогад того дня.

«Мільйони різних історій, але в багатьох є схожий епізод. Це вибір, який зробили українці різного віку, різних професій, із різних регіонів. І який поєднав людей спочатку в чергах до військкомату, а далі – в одному окопі на лінії фронту. Щоб захищати країну. І всі ті, хто залишився, аби працювати в країні. Хто поїхав, хто потім повернувся», – заявив він.

Президент додає, що сьогодні українці стали на 730 днів ближчі до перемоги та висловив захоплення та вдячність кожному, хто боронить свободу країни усі ці дні.

«Великий народе великої країни! Неймовірно пишаюсь кожним, кожною. Захоплююсь кожним і кожною. Вірю в кожного і кожну. Будь-яка нормальна людина хоче, аби війна закінчилась. Але ніхто з нас не дозволить, аби закінчилась країна наша. Саме тому до слів про завершення війни ми завжди додаємо: на наших умовах. Саме тому біля слова мир завжди звучить: справедливий. Саме тому в майбутній історії біля слова Україна завжди стоятиме слово Незалежна. Боремось за це. І переможемо. У найкращий день нашого життя», – наголосив Зеленський.

Також у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський подякував усім захисникам, які героїчно тримають оборону і дають відсіч ворогові.

До слова, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення рф до України прибула президент Єврокомісії, прем'єр-міністри Італії, Бельгії, Канади та колишній прем'єр Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: