Трампа звинуватили в розкритті секретних даних

Читать на русском
У ролику, де Трамп тисне руки військовослужбовцям та разом зі своєю дружиною і виступає перед персоналом бази, видно обличчя військових, тобто їх можуть впізнати.

Президент США Дональд Трамп оприлюднив у Twitter відео, що розповідає про його візит до Іраку, чим розкрив особистості військовослужбовців, які перебувають на військовій базі в цій країні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Newsweek.

У ролику, де Трамп тисне руки військовослужбовцям та разом зі своєю дружиною й виступає перед персоналом бази, видно обличчя військових.

Newsweek після опитування низки експертів, у тому числі чинних працівників Пентагону, заявило, що розкриття особи спецпризначенців може становити для них загрозу.

«Безпека під час операцій є найбільш важливим аспектом розміщення військовослужбовців. Справжні імена й особи солдатів, які беруть участь у спецопераціях або бойових діях, зазвичай засекречені. Випадкове їх розкриття через висвітлення у ЗМІ, навіть якщо це зробив сам головнокомандувач, стане загрозою, якщо хтось із цих військовослужбовців буде затриманий ворожим урядом або захоплений в полон групою терористів», – прокоментував публікацію екс-працівник розвідки ВМС США Малкольм Ненс.

Інформацію на умовах анонімності підтвердив і працівник Міністерства оборони США. Він також заявив, що особи персоналу військової бази мали бути розмиті, і що це перший такий випадок на його пам'яті.

Нагадаємо, 26 грудня Дональд Трамп здійснив візит до Іраку.

Іракські політики й лідери шиїтів воєнізованих формувань заявили, що несподіваний візит президента Сполучених Штатів Америки є порушенням суверенітету держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: