У Мінагрополітики заявили, що чекають на покарання винних у знищенні українського зерна на кордоні

Читать на русском
Мінагрополітики засудило навмисне знищення українського зерна польськими фермерами на одному зі спільних пунктів пропуску.
Фото: PAP

Міністерство аграрної політики та продовольства України засудило навмисне знищення українського зерна польськими фермерами на одному зі спільних пунктів пропуску.

Заява була опублікована у Facebook-акаунті відомстві.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Зазначається, що Мінагрополітики уважно стежить за перебігом розслідування і очікує на «швидке встановлення та покарання винних».

«Ми розуміємо, коли польські фермери відстоюють свої інтереси в цивілізований спосіб. Але цей випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору», – зазначено у заяві.

У міністерстві також додали, що українські аграрії вже майже два роки вирощують це зерно під обстрілами та «часом ціною власного життя».

«Міністерство аграрної політики та продовольства запрошує польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії. 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами», – резюмували у відомстві.

Нагадаємо, 11 лютого на кордоні України та Польщі польські протестувальники висипали на дорогу зерно із трьох українських фур. Польська поліція вже проводить розслідування інциденту.

У ЦПД вже назвали організатора акції із висипаним на кордоні українським зерном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: