Блокада кордону: українські перевізники готують страйк на трьох ПП у відповідь на дії поляків

Читать на русском
Українські перевізники проведуть акції протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею. Страйк розпочнеться 20 лютого.
Фото: Бабель

Українські перевізники проведуть акції протесту на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

Про це повідомив голова ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» (МАПУ) Володимир Михалевич у коментарі Укрінформу.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Страйк розпочнеться 20 лютого одночасно біля трьох міжнародних пунктів пропуску – «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині».

«Метою проведення мирного зібрання є вираження протесту перевізників України проти блокування руху вантажного транспорту, яке почалося з листопада 2023 року, що завдає значних фінансових втрат для галузі міжнародних автомобільних перевезень України, експортерів та імпортерів обох країн та для економіки України і врешті – підриває обороноздатність України в умовах воєнного стану», – заявив Михалевич.

Він додав, що акція триватиме до 15 березня або до того моменту, коли польські мітингувальники розблокують кордон зі свого боку.

Нагадаємо, станом на ранок 19 лютого поляки заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Угринів – Долгобичів», «Устилуг – Зосин», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребінне» та «Краковець – Корчова». Найскладнішу ситуацію зафіксовано на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» – там взагалі припинився рух вантажного транспорту.

На 20 лютого польські фермери з профспілки «Солідарність» запланували блокаду всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: