Блокада кордону з Польщею: протестувальники не пропускають автобуси, гумвантажі та паливо

Читать на русском
Польські фермери заблокували пасажирський транспорт на кордоні з Україною. На ПП Ягодин – Дорогуськ взагалі припинився рух вантажівок – заблоковано гуманітарні вантажі та паливо.
nw.com.ua

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів термінові переговори з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой через повідомлення про те, що польські фермери на кордоні почали блокувати ще й пасажирський транспорт.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

«Блокування кордону – це пряма загроза безпеці країни, що обороняється. Подібні дії негативно впливають на наше протистояння спільному ворогу на ім’я росія. Жінки та діти, що шукали прихистку від війни і в силу різних причин повертаються додому не можуть ставати заручниками бізнес-інтересів. Подібні акції та приклади негуманного ставлення до українців на кордоні ЄС можуть бути використані російськими спецслужбами для розбурювання штучного конфлікту між нашими країнами», – сказав Кубраков, додавши, що Україна чекає від Польщі дій щодо недопущення таких ситуацій та вирішення проблеми загалом.

Загалом ситуація на кордоні стає ще критичнішою: зараз заблоковано рух вантажівок на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Угринів – Долгобичів», «Устилуг – Зосин», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребінне» та « Краківець – Корчова».

Найскладніша ситуація, за словами заступника міністра Сергія Деркача, на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ», де взагалі припинився рух вантажного транспорту.

«Там не пропускаються гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо. Це прямий вплив на нашу обороноздатність. Також через цей пункт пропуску з України не можуть виїхати порожні вантажівки, що їдуть за критично необхідними товарами», – розповів Деркач.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери з профспілки «Солідарність» анонсували блокаду всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів телефонну розмову із польським колегою Дональдом Туском. Обговорювалася блокада українського кордону польськими фермерами та шляхи вирішення цієї проблеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: