Українські перевізники розпочали акцію протесту на кордоні у відповідь на страйк поляків

Читать на русском
Українські перевізники у відповідь на блокаду кордону польськими фермерами розпочали акцію протесту на трьох контрольно-пропускних пунктах.
Фото: Суспільне

Українські перевізники у відповідь на блокаду кордону польськими фермерами розпочали акцію протесту на трьох контрольно-пропускних пунктах – «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець».

Про це пише Суспільне.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Мирна акція розпочалася о 12:00 за Києвом. Водії мають намір пропускати на територію України польські вантажівки з такою самою затримкою, з якою поляки пропускають українські.

За словами голови ГО «Міжнародні автомобільні перевізники України» Володимира Михалевича, акція триватиме до 15 березня або до розблокування кордонів польськими протестувальниками.

«Або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. Розуміємо ситуацію з тим, чого вони хочуть. Але всі вимоги поляків є або до Євросоюзу, або до своєї влади, жодних претензій, вимог до України немає, тому це дуже дивна ситуація. Люди налаштовані дуже потужно, будуть стояти цілодобово», – повідомив Михалевич.

Нагадаємо, польські протестувальники сьогодні розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на кордоні з Україною. Вони, зокрема, перекрили залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною і знову висипали українське зерно на дорогу.

Президент України Володимир Зеленський вже висловився щодо протестів. За його словами, ситуація не в зерні, а скоріше у політиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: