Байден заявив, що угода, яка передбачає допомогу Україні, може зірватися через Трампа

Читать на русском
Президент США Джо Байден звинуватив Дональда Трампа у перешкоджанні схваленню двопартійної угоди, яка передбачає допомогу Україні.
Фото: AP

Президент США Джо Байден звинуватив ексглаву Білого дому Дональда Трампа у перешкоджанні схваленню двопартійної угоди, яка передбачає допомогу Україні.

Відповідна заява Байдена прозвучала у зверненні 6 лютого.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

За його словами, законопроєкт про посилення міграційної політики містить «найсправедливішу, найгуманнішу реформу міграційної системи, це найжорсткіші заходи щодо захисту кордону».

При цьому Трамп, за словами президента, використовує цю проблему як зброю.

«Чому угоду не виносять на розгляд Сенату? Все просто – Дональд Трамп. Він вважає, що це вигідно йому політично. Кому служать республіканці? Трампу чи американському народу? Він хоче використати це питання як зброю замість того, щоб урегулювати це питання. Трамп намагається залякати республіканців, щоб вони голосували проти цієї домовленості», – сказав Байден.

Американський президент додав, що законопроєкт потрібно ухвалити якнайшвидше, оскільки затримка допомоги Україні зіграє на руку російському диктатору володимиру путіну.

«Цей законопроєкт містить екстрене фінансування для України. Країна страждає від жорстокого вторгнення щодня, кожен місяць затримок означає, що у них менше артилерії, менше можливостей захиститися від російського нападу», – наголосив глава Білого дому.

Нагадаємо, представники адміністрації Байдена протягом кількох місяців працювали з демократами та республіканцями в Сенаті над законопроектом, який передбачає допомогу для України, Ізраїлю та реформу імміграційної політики США. Днями цей компромісний законопроєкт було представлено, Джо Байден закликав прийняти його якнайшвидше.

Проте республіканці у Палаті представників заявили, що відхилять двопартійний законопроєкт Сенату і натомість проголосують лише за фінансування для Ізраїлю. У Білому домі виступили проти цієї ідеї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: