Трамп заявив, що у разі перемоги ще до інавгурації закінчить війну в Україні

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп обіцяє врегулювати війну росії проти України у разі своєї перемоги на виборах-2024 ще до інавгурації.
Фото: Getty Images

Колишній президент США Дональд Трамп знову заявив, що в разі перемоги на виборах закінчив би війну росії проти України лише за кілька тижнів.

Про це повідомляє Associated Press.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

За його словами, він має намір припинити «потік американських коштів до України», а також збирається звернутися до Європи із проханням «відшкодувати США витрати на відновлення запасів».

При цьому, наголошується в матеріалі, незрозуміло, чи планує Трамп вимагати виведення російських військ із окупованої території України.

Трамп також заявив, що має намір продовжувати фундаментально переглядати мету та місію НАТО і підтримуватиме Ізраїль у його війні з ХАМАС та «знищенні» бойовиків.

Нагадаємо, вибори президента США мають відбутись 5 листопада 2024 року, а інавгурація переможця – 20 січня 2025 року.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський запросив 45-го президента США Дональда Трампа відвідати Україну, щоб той міг особисто переконатися в масштабах війни, але той відмовився.

Також Зеленський заявив, що розраховує на підтримку України з боку американського суспільства незалежно від того, хто переможе на виборах президента США у 2024 році.

Раніше повідомлялося, що у рейтингах підтримки Трамп випереджає чинного президента Джо Байдена у п'яти ключових штатах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: