«Спочатку подумай – потім говори»: Зеленський висловився про заяви Трампа щодо війни в Україні

Читать на русском
Зеленський прокоментував слова експрезидента США Дональда Трампа про те, що він зможе зупинити війну рф проти України, якщо повернеться у Білий дім.
Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський прокоментував слова експрезидента США Дональда Трампа про те, що він зможе швидко зупинити війну росії проти України, якщо повернеться до Білого дому.

Заяву на цю тему глава держави зробив у рамках пресконференції у швейцарському Давосі.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

За словами Зеленського, спроби заморозити бойові дії чи припинити війну на невигідних для України умовах можуть призвести до того, що путін нападе на країни НАТО.

«Трамп сказав: «Я можу зупинити війну, я сяду з путіним та Зеленським за стіл переговорів»...Я не бачив цього відео, але я так розумію, що була якась конференція, і він сказав, що якщо путін не зупиниться, він передасть більше озброєння Україні. Якщо ж Україна не зупиниться, то забере якісь запаси», – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що у такому разі росія, ймовірно, зможе окупувати Україну протягом певного періоду часу.

«Тоді питання: що робитиме Трамп після цього, якщо після України росія окупує країну НАТО. Тобто він вирішив, що якщо не заморожувати конфлікт, якщо дозволити путіні зайти повністю в Україну, тоді той зупиниться. Але путін не зупиниться», – наголосив глава держави.

Він додав, що у разі програшу України Європа втратить найбільшу та найпотужнішу армію континенту.

«І тому я скажу так, як мені батько завжди казав: «Спочатку подумай – потім говори», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Дональд Трамп неодноразово обіцяв «швидко закінчити війну в Україні». Зеленський закликав Трампа публічно представити свій «мирний план». Він також запрошував його приїхати до України, але колишній американський лідер відмовився.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що можлива перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах не повинна сприйматися в Україні як щось суто негативне, навіть незважаючи на всі публічні заяви експрезидента США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: