Сенат США проголосував за розгляд законопроєкту про допомогу Україні окремо від питання кордону

Читать на русском
Сенат США на засіданні 8 лютого підтримав процедурне голосування за законопроєкт про надання додаткової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.
Фото: Reuters

Сенат США на засіданні 8 лютого підтримав процедурне голосування за законопроєкт про надання додаткової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Про це стало відомо із трансляції засідання.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Документ підтримали 67 законодавців, ще 32 виступили проти.

Законопроєкт передбачає виділення на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню сумарно 95 млрд доларів. При цьому в ньому немає угоди про міграційну реформу та безпеку кордону.

Це не підсумкове голосування, проте воно дозволило відкрити дебати щодо законопроєкту у верхній палаті Конгресу США.

Нагадаємо, вчора республіканці заблокували ухвалення компромісного рішення, яке поєднує допомогу Україні з жорсткими заходами безпеки на кордоні.

Раніше ЗМІ повідомили, що помічники президента США Джо Байдена намагаються вигадати варіанти, як продовжувати постачання зброї Україні, якщо Конгрес не ухвалить документ про допомогу нашій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: