Зеленський про Трампа: буду щасливий, якщо він допоможе закінчити війну за 24 години

Читать на русском
Україна хотіла б почути план Дональда Трампа, який передбачає конкретні кроки для завершення війни за 24 години. Про це заявив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україна хотіла б почути конкретний план екс-президента США Дональда Трампа щодо того, як завершити війну за 24 години.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

Зеленський висловився щодо можливого президентства Трампа у СШАПрезидент Володимир Зеленський розраховує на продовження підтримки України з боку США, незалежно від того, хто займе Білий дім за підсумками виборів-2024. Таку заяву глава держави зробив, коментуючи можливе президентство Дональда Трампа.

Глава держави наголосив, що буде щасливим, якщо формат, представлений Трампом, допоможе швидше завершити бойові дії.

«Я поспілкуюсь із ним. Якщо його формат чи його формула приведе до миру, і йому справді достатньо 24 годин, то я буду дуже щасливий. Бо знаю, скільки за добу ми втрачаємо людей. Я знаю, скільки це коштує. Тому буду щасливим, якщо хтось покаже, як закінчити війну за 24 години», – сказав він.

Зеленський також зазначив, що поки не розмовляв із Трампом із цього приводу. А востаннє вони спілкувалися ще до обрання Джо Байдена президентом США.

Нагадаємо, Дональд Трамп неодноразово обіцяв «швидко закінчити війну в Україні». Зеленський, у свою чергу, заявив, що спроби заморозити бойові дії чи припинити війну на невигідних для України умовах можуть призвести до того, що путін нападе на країни НАТО.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що можлива перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах не повинна сприйматися в Україні як щось суто негативне, навіть незважаючи на всі публічні заяви експрезидента США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: