Комітет Сенату США підтримав законопроєкт про передачу Україні заморожених активів рф

Читать на русском
Комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав законопроєкт про конфіскацію російських активів та подальшу передачу їх Україні.
Фото: Twitter, Kakha Kuchava

Комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав законопроєкт про конфіскацію російських активів та подальшу передачу їх Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Документ, який одержав назву «Акт про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців», підтримали 20 законодавців, ще один сенатор проголосував проти.

Сенатор-демократ Бен Кардін, який є головою комітету з міжнародних відносин, «з оптимізмом дивиться» на те, що законопроєкт стане законом. За його словами, такий документ має широку підтримку як у стані демократів, так і серед представників Республіканської партії в обох палатах Конгресу.

Журналісти також нагадують, що профільний комітет Палати представників підтримав законопроєкт. При цьому поки що незрозуміло, коли обидві палати голосуватимуть щодо нього.

Нагадаємо, що документ передбачає передачу Україні близько 300 млрд доларів із заморожених російських активів. ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США Джо Байдена вже підтримала такий план.

У відповідь на блокування активів у рф пригрозили завдати Заходу збитків у розмірі 288 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: