Конгрес США підтримав тимчасовий бюджет напередодні шатдауну

Читать на русском
Конгрес США ухвалив законопроєкт про запобігання призупиненню роботи уряду та відправив його на підпис президенту США Джо Байдену.
Фото: Getty Images

Палата представників США у четвер, 18 січня, ухвалила проміжний законопроєкт про фінансування, покликаний запобігти частковому припиненню роботи федерального уряду – шатдауну, який може настати вже із суботи, 20 січня.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що за законопроєкт проголосували 314 законодавців, проти виступили 108. Для затвердження потрібні були дві третини голосів законодавців.

Раніше законопроєкт підтримав Сенат. Тепер документ має підписати президент США Джо Байден.

«Ми маємо хороші новини для США: у п’ятницю шатдауну не буде», – заявив лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер.

Раніше у четвер Сенат США ухвалив законопроєкт про скорочення витрат, щоб запобігти шатдауну, проголосувавши 77 проти 18 за день до дедлайну.

Нагадаємо, про досягнення попередньої угоди для уникнення шатдауну повідомлялося 8 січня.

Бюджетні переговори ведуться окремо від розгляду багатомільярдного запиту Білого дому на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Але і у цій сфері найближчим часом очікується просування.

Також повідомлялося, що 18 січня після зустрічі з конгресменами президент США Джо Байден заявив, що більшість з них буде готова проголосувати на підтримку надання нової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: