Зеленський про мобілізацію: військовим треба дати інструмент, щоб замінити тих, хто воює

Читать на русском
Зеленський вкотре висловився про мобілізацію. За його словами, військовим треба дати можливість замінити тих, хто воює з перших днів.
Фото: Planetpix/ Alamy Stock Photo

Новий законопроєкт про мобілізацію повинен бути «розумним і справедливим», оскільки багато хто з тих, хто воює з перших днів вторгнення росії, потребують відпочинку.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю британському Channel 4.

Мобілізація в Україні: порівняння урядового та альтернативних законопроєктівП'ять законопроєктів про мобілізацію – порівняння ініціатив від уряду та народних депутатів.

«Перш за все, це питання справедливості. Тому що є люди, які з першого дня на війні. І те, що вони не жаліються, не означає, що не повинно бути можливості їх замінити, відпочити тим, хто відвоював усі ці найскладніші місяці», – сказав він.

За словами Зеленського, якщо не вистачає людей на полі бою, держава «має надати військовим інструмент, щоб ті могли мобілізувати частину суспільства». Однак це не означатиме, що людей відразу кидатимуть на передову.

«Це дуже важливо – підготувати, не кидати їх на поле бою. В іншому випадку, у них буде менше шансів вижити. Це зовсім неправильно, бо це не м'ясо, це люди. Треба до цього виважено обходитись», – заявив глава держави.

Він додав, що несправедливо, коли хтось гине за іншого, і справедливо, «що людина має знати, куди вона йде і наскільки її підготують».

Нагадаємо, нещодавно Зеленський заявив, що чоловіки мобілізаційного віку мають перебувати в Україні та допомагати тут, працювати та сплачувати податки.

Президент також сказав, що Україні завжди не вистачатиме людей для війни проти росії, оскільки Кремль не зважає на життя своїх громадян і мобілізує багато «м'яса».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: