Байден накладе вето на окремий законопроєкт щодо допомоги Ізраїлю – Білий дім

Читать на русском
У Білому домі закликали Конгрес не голосувати за законопроєкт щодо фінансування лише для Ізраїлю та попередили, що президент Байден ветує його.
Фото: AP

Президент США Джо Байден накладе вето на закон, який передбачатиме фінансування виключно для Ізраїлю. Таку пропозицію у Білому домі назвали «цинічним політичним маневром».

Про це пише The Hill із посиланням на заяву Адміністративно-бюджетного управління Білого дому.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Адміністрація провела місяці, працюючи з двопартійною групою сенаторів, щоб досягти угоди про національну безпеку, яка захистить кордон та забезпечить підтримку народам України та Ізраїлю, а також надасть таку необхідну гуманітарну допомогу цивільним особам, які постраждали від конфліктів у всьому світі», – йдеться у заяві.

Але, наголосили у Білому домі, замість того, щоб «сумлінно працювати над вирішенням проблем національної безпеки, цей законопроєкт є ще одним цинічним політичним маневром».

В адміністрації Байдена закликали членів обох палат Конгресу проголосувати проти законопроєкту щодо фінансування Ізраїлю, і попередили, що президент накладе на нього вето, якщо голосування все ж таки буде успішним.

Нагадаємо, представники адміністрації Байдена протягом кількох місяців працювали з демократами та республіканцями в Сенаті над законопроєктом, який передбачає допомогу для України, Ізраїлю та реформу імміграційної політики США. Днями цей компромісний законопроєкт було представлено, Джо Байден закликав ухвалити його якнайшвидше.

Проте республіканці у Палаті представників заявили, що відхилять двопартійний законопроєкт Сенату і натомість проголосують лише за фінансування для Ізраїлю. У Білому домі виступили проти цієї ідеї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: