США та Британія заявили про нові удари по хуситах у Ємені

Читать на русском
Американські та британські військові за підтримки ще кількох країн завдали чергового удару по території Ємену 3 лютого.
Фото: Getty Images

У суботу, 3 лютого, військові США і Великої Британії за підтримки союзників завдали чергових ударів по військових об'єктах хуситів у Ємені.

Про це йдеться у спільній заяві США, Британії, Австралії, Канади, Данії, Нідерландів, Бахрейну і Нової Зеландії та окремій заяві міністра оборони США Ллойда Остіна.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

Зазначається, що метою атаки було ураження об'єктів, пов'язаних з підземними складами зброї, ракетними системами, пусковими установками, ППО та радіолокаційними станціями хуситів.

Усього в рамках другої хвилі атак було завдано ударів по 36 об'єктах хуситів, які знаходились у 13 різних місцях.

«Нашою метою залишається деескалація напруженості й відновлення стабільності в Червоному морі. Наше попередження керівництву хуситів: ми без вагань продовжимо захищати життя і вільний потік торгівлі на одному з найважливіших водних шляхів у світі», – сказано в заяві союзників.

Тако США попередили, що їхня відповідь після загибелі солдатів на базі Tower 22 в Йорданії минулої неділі «не обмежиться однією ніччю, однією ціллю або однією групою».

«Колективні удари – це чіткий сигнал для хуситів, що вони і надалі зазнаватимуть подальших наслідків, якщо не припинять свої незаконні напади на міжнародні судна і військово-морські судна», – заявив очільник Пентагону Ллойд Остін.

Нагадаємо, на тлі війни проти ХАМАС хусити почали обстрілювати комерційні судна, які прямують через Червоне море, стверджуючи, що вони допомагають Ізраїлю.

3 січня США та союзники попередили єменських хуситів про відповідальність за незаконні атаки у Червоному морі з використанням безпілотників та ракет. У заяві зазначалося, що дестабілізуючі дії загрожують свободі судноплавства та життям людям.

У відповідь на продовдження атак у ніч на 12 січня США та Велика Британія за підтримки союзників атакували об'єкти угруповання повстанців-хуситів у Ємені.

Наприкінці січня стало відомо, що адміністрація президента США готується до тривалої кампанії проти хуситів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: