У Червоному морі британський есмінець відбив атаку хуситів

Читать на русском
HMS Diamond за допомогою системи ЗРК Sea Viper HMS Diamond знищив дрон, який його атакував.
mil.in.ua

У неділю, 28 січня, есмінець Королівського флоту Великої Британії HMS Diamond успішно відбив атаку дрона, який запустили хусити у Червоному морі.

Про це міноборони Британії повідомляє у соцмережі Х.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

«HMS Diamond за допомогою системи ЗРК Sea Viper HMS Diamond знищив дрон, який його атакував», - йдеться у повідомленні британського відомства.

При цьому, у Міноборони зазначають, що корабель і жоден член екіпажу не постраждали.

Як відомо, напередодні сили Центрального командування США завдали нового удару по протикорабельній ракеті хуситів у Ємені. Вона була готова до запуску та становила безпосередню загрозу для судноплавства в районі.

Нагадаємо, єменські хусити у п'ятницю, 26 січня, атакували нафтовий танкер Marlin Luanda під прапором Маршаллових островів, який перебував в Аденській затоці. Внаслідок цього на борту спалахнула пожежа.

Згідно з інформацією ЗМІ, судно перевозило нафту російського походження.

До слова, адміністрація президента США Джо Байдена розробляє стратегію для проведення тривалої військової операції проти хуситів у Ємені, оскільки низка завданих ударів не змогла зупинити напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: