Внаслідок атаки на базу США в Йорданії загинули військові

Читать на русском
У Йорданії дрон атакував американських військових, є загиблі та десятки поранених. Президент США Джо Байден пообіцяв покарати винних.
Фото: Getty Images

В ніч на 28 січня на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону в результаті удару безпілотника по американській базі Tower 22 загинули щонайменше троє військових США, ще 25 отримали поранення.

Про це йдеться в заяві президента США Джо Байдена, передає Reuters.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

За його словами, хоча збір фактів триває, вже достеменно відомо, що напад здійснили радикальні групи бойовиків у Сирії та Іраку, яких підтримує Іран. У цьому зв’язку Байден наголосив, що подібні атаки не зупинять США у місії боротьби з тероризмом.

«Ми продовжуватимемо виконувати зобов'язання щодо боротьби з тероризмом. І не сумнівайтеся – ми притягнемо до відповідальності всіх винних у той час і в той спосіб, які ми виберемо», – заявив президент.

Це стало першим випадком загибелі американських військовослужбовців у регіоні з початку війни в Секторі Гази.

Імена загиблих і поранених поки не розголошуються.

Після цієї атаки американський сенатор Ліндсі Грем закликав адміністрацію президента Джо Байдена нанести удари по території Ірану.

«Адміністрація Байдена може усунути всіх іранських маріонеток, яких захоче, але це не зупинить іранську агресію. Я закликаю адміністрацію Байдена завдати ударів по важливих цілях всередині Ірану, не лише в якості відплати за вбивство наших військових, але і в якості стримування від майбутньої агресії. Єдине, що розуміє іранський режим – це сила. Поки вони не заплатять ціну своєю інфраструктурою і своїм персоналом, напади на американські війська триватимуть. Зусилля міністра [оборони США Ллойда] Остіна щодо стримування агресії проти наших сил в регіоні зазнали жахливого провалу. Я вже давно втратив довіру до команди національної безпеки Байдена щодо стримування Ірану. Якщо вони не змінять свою політику зараз, ще більше американських військовослужбовців в регіоні заплатять за це ціну. Вдарте по Ірану зараз. Вдарте їх сильно», – йдеться у заяві сенатора Грема.

За даними Центрального командування США, станом на кінець січня було скоєно вже понад 158 атак на сили США і коаліції в Іраку і Сирії з початку війни в Ізраїлі. Офіційні особи називають напади безуспішними, оскільки вони часто не призводили до серйозних травм або пошкодження інфраструктури.

Нагадаємо, нещодавно американські військові отримали поранення внаслідок удару балістичною ракетою по авіабазі Аль-Асад в Іраку.

Також повідомлялося, що Іран атакував об'єкти біля консульства США в іракському Ербілі.

Як відомо, адміністрація президента США Джо Байдена розробляє плани тривалої військової кампанії проти хуситів у Ємені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: