Збройні сили США завдали нового удару по позиціях єменських хуситів

Читать на русском
Збройні сили США завдали нового удару по позиціях єменських хуситів. При цьому, вони знищили готову до запуску протикорабельну ракету.
Фото EPA

Збройні сили США завдали нового удару по позиціях єменських хуситів. При цьому, вони знищили готову до запуску протикорабельну ракету.

Про це повідомляє Центральне командування армії США.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

США завдали нового удару по позиціях єменських хуситів, знищивши готову до запуску протикорабельну ракету. Відзначають, що вона була націлена на Аденську затоку.

«Ракета становила загрозу для торгових суден і кораблів ВМС США в регіоні. Її знищили в межах самооборони. Ці дії зроблять міжнародні води безпечнішими і більш захищеними для кораблів ВМС США і торгових суден», – наголошує Центральне командування армії США.

Раніше повідомляли, що проіранські бойовики обстріляли базу «Аль-Асад», яку використовують американські війська в Іраку.

Напередодні ЗМІ розповіли, що базу було атаковано «щонайменше дюжиною» ракет або артилерійських снарядів. Спочатку повідомлялося, що в результаті удару «кілька військовослужбовців» зазнали поранень.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати направили Ірану «приватне повідомлення» про відповідальність хуситів, яких підтримує Тегеран, за атаки на судна в Червоному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: