Байден пообіцяв продовжувати удари по хуситах

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що військові удари США по підтримуваних Іраном єменських хуситах продовжаться.
Фото: Manuel Balce Ceneta/AP

Американські військові продовжать завдавати ударів по підтримуваних Іраном повстанцях-хуситах у Ємені, оскільки останні атаки проти них не зупинили нападів на судна в Червоному морі.

Про це заявив президент США Джо Байден, передає Associated Press.

Удари США та Британії по хуситах у Ємені: що сталосяЧому США та Британія вночі вдарили по військових об'єктах єменських хуситів, що стало причиною операції – на інфографіці.

«Ви запитуєте, чи зупинили хуситів американські удари? Ні. Чи продовжаться ці удари? Так», – заявив він під час спілкування з журналістами біля Білого дому 18 січня.

Також зазначається, що США також рішуче попередили Іран, щоб той припинив надавати зброю хуситам.

Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі в свою чергу наголосив, що удари по хуситах «триватимуть стільки, скільки потрібно».

Нагадаємо, у грудні США оголосили початок багатонаціональної спецоперації під назвою «Страж процвітання» з метою захисту судноплавства в Червоному морі.

12 січня США та Велика Британія вдарили ракетами по об'єктах у Ємені, які пов'язані з хуситами. Це було здійснено у відповідь на атаки хуситів на торгові судна у Червоному морі, які розпочалися восени 2023 року.

Після цього президент США Джо Байден заявив, що США передали Ірану «приватне повідомлення» щодо хуситів у Ємені.

Вночі 18 січня США завдали ще одну серію ударів по об’єктах хуситів у Ємені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: