Вірменія запропонувала Азербайджану підписати пакт про ненапад

Читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян запропонував Азербайджану запровадити механізм взаємного контролю над озброєннями.
Фото: primeminister.am

Вірменія запропонувала Азербайджану підписати пакт про ненапад, якщо підписання мирного договору затягнеться.

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у виступі, присвяченому Дню армії, передає агенція Trend.

«Ми запропонували Азербайджану запровадити механізм взаємного контролю над озброєннями. Також було запропоновано підписати пакт про ненапад, якщо виявиться, що підписання мирного договору займе більше часу, ніж очікувалося», – сказав Пашинян.

Він також підкреслив, що Вірменія віддана мирному порядку денному і не відступить від нього.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Азербайджан оголосив про початок «антитерористичних заходів локального характеру» у Нагірному Карабаху. У регіоні розпочалася операція азербайджанської армії.

Москва відмовилася виконувати свої зобов'язання з надання військової допомоги Вірменії, а російські миротворці не зупинили Азербайджан від нападу на Нагірний Карабах. Це закінчилося капітуляцією невизнаної республіки та втечею з регіону понад сто тисяч етнічних вірмен.

У Москві заявили, що це внутрішня справа Азербайджану, оскільки бойові дії відбуваються на міжнародно визнаній території цієї країни.

У жовтні Пашинян заявив, що Вірменія сподівається укласти мирну угоду з Азербайджаном в найближчі місяці та встановити з ним дипломатичні відносини.

З 1 січня 2024 року невизнана Нагірно-Карабаська Республіка офіційно припинила своє існування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: