У росії прокоментували загострення в Нагірному Карабаху

Читать на русском
У Кремлі заявили, що стурбовані ситуацією в Нагірному Карабаху, а їхні миротворці продовжують виконувати свою функцію.
Фото: росЗМІ

У Кремлі стурбовані різкою ескалацією напруженості у Нагірному Карабаху та початком бойових дій.

Так сказав прессекретар путіна Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Він закликав Азербайджан і Вірменію дотримуватися підписаних раніше тристоронніх документів: «Єдиною субстантивною базою є тристоронні документи дворічної та трирічної давності, які були підписані між росією, Вірменією та Азербайджаном, тому ми закликаємо всіх дотримуватися положень цих документів і, природно, зважаючи на ті нові реалії, мається на увазі факт визнання вірменською стороною території Азербайджану на 1991 рік».

Пєсков також не зміг підтвердити, що росію заздалегідь попередили про початок антитерористичних заходів у Карабаху. Він також стверджує, що російські «миротворці» продовжують «виконувати свою функцію» і їм нічого не загрожує.

Тим часом колишній президент росії Дмитро Медведєв недвозначно дав зрозуміти, що свого союзника Вірменію рф покинула. «Одного разу мій колега з братської країни сказав мені: «Ну я ж для вас чужий, ви мене не приймете». Я відповів те, що повинен: «Судити будемо не за біографією, а за вчинками». Згодом він програв війну, але втримався дивним чином на місці. Потім він вирішив покласти відповідальність за свою бездарну поразку на росію. Згодом він відмовився від частини території своєї країни. Потім він вирішив загравати з НАТО, а його дружина демонстративно поїхала до наших ворогів із печивом. Здогадайтеся, яка доля на нього чекає», – написав він.

Нагадаємо, сьогодні Азербайджан оголосив, що розпочинає в Карабаху антитерористичні заходи для відновлення конституційного ладу.

У МЗС заявили, що єдиний шлях до встановлення миру – повне виведення вірменських військових із регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: