Пашинян заявив, що не бачить переваг у присутності російських військових у Вірменії

Читать на русском
Конфлікт у Нагірному Карабаху показав, що Москва не змогла виконати своїх союзницьких зобовʼязань, сказав Нікол Пашинян.
Нікол ПашинянФото: Getty Images

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що не бачить переваг у тривалій присутності російських військових баз в країні, оскільки рф не виконала своїх союзницьких зобов’язань.

Про це він зазначив у інтерв’ю The Wall Street Journal.

У Вірменії натякнули на неефективність ОДКБ і гарантій безпеки від рфПашинян наголосив, що системи безпеки і союзники, на яких Вірменія покладалася протягом багатьох років, показали вразливість його країни.

Пашинян підкреслив, що Вірменія шукає нових партнерів, оскільки росія не виконала своїх зобов'язань у якості союзника, особливо під час бойових дій у Нагірному Карабаху минулого місяця.

«Ці події підвели нас до рішення, що нам потрібно диверсифікувати наші відносини у сфері безпеки. Саме це ми і намагаємося зробити зараз», – зазначив вірменський прем’єр.

Як відомо, у вірменському місті Гюмрі з 1995 року на постійній основі перебуває 102-га російська військова база. Її чисельність – близько 3500 військовослужбовців.

Нагадаємо, наприкінці вересня Москва відмовилася виконувати свої зобов'язання з надання військової допомоги Вірменії, а російські миротворці не зупинили Азербайджан від нападу на Нагірний Карабах. Це закінчилося капітуляцією невизнаної республіки та втечею з регіону понад сто тисяч етнічних вірмен.

У Москві заявили, що це внутрішня справа Азербайджану, оскільки бойові дії відбуваються на міжнародно визнаній території цієї країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: