Президент Вірменії затвердив ратифікацію Римського статуту МКС

Читать на русском
Відтепер Єреван зобов'язаний заарештувати російського диктатора путіна у разі його появлення у Вірменії.
Ваагн ХачатурянFacebook.com/botschaftderrepublikarmenien

У суботу, 14 жовтня, президент Вірменії Ваагн Хачатурян офіційно затвердив ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Відтепер Єреван зобов'язаний заарештувати російського диктатора путіна у разі його появлення у Вірменії.

Про це повідомляє видання Armenpress.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Зазначається, що вірменський лідер затвердив закон про ратифікацію Римського статуту МКС, підписаний у 1998 році, і прийняття заяви «Про визнання Республікою Вірменія заднім числом юрисдикції Міжнародного кримінального суду» на підставі статті 12, частини 3 Статуту.

Як відомо, Вірменія підписала Римський статут 17 липня 1998 року, але не ратифікувала його, оскільки Конституційний суд вирішив, що зобов'язання договору суперечать низці положень головного закону.

Наприкінці 2022 року уряд Вірменії знову звернувся до Конституційного суду щодо перевірки Римського статуту. 24 березня суд прийняв рішення, що зобов'язання країни за Римським статутом відповідають основному закону.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Країни, які ратифікували Римський статут МКС, зобов'язані заарештувати їх у разі появи на своїй території.

Зазначимо, що Національні Збори Вірменії 3 жовтня ратифікували Римський статут.

Але представник Вірменії з міжнародних правових питань Єгіше Кіракосян раніше заявив, що ратифікація документа Вірменією не означає, що путін буде заарештований у разі приїзду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: