Алієв запропонував Грузії бути посередником мирної угоди Вірменії та Азербайджана

Читать на русском
Президент Азербайджану Ільхам Алієв запропонував укласти мирну угоду з Вірменією на території Грузії.
President.az

Президент Азербайджану Ільхам Алієв висловив думку, що Грузія могла б стати посередником для укладання мирної угоди між Баку та Єреваном.

Про це повідомляє інформагентство Азертадж, з посиланням на Алієва під час спільної заяви із прем’єр-міністром Грузії Іраклем Гарібашвілі у Тбілісі.

Конфлікт у Карабаху: як змінювалися військові витрати та чисельність армій Азербайджану та ВірменіїПорівняння чисельності збройних сил та військових витрат Азербайджану та Вірменії – на інфографіці.

Керівник Азербайджану зазначив, що вважає Грузію «правильним вибором» для укладання мирної угоди, попри пропозиції щодо підтримки процесу нормалізації відносин між Вірменією та Азербайджаном з боку деяких міжнародних організацій.

Алієв нагадав про те, що Азербайджану вдалось відновити свою територіальну цілісність після операції проти невизнаного Нагірного Карабаху.

«Якщо з боку Вірменії буде згода, керівники наших відповідних структур негайно можуть приїхати до Грузії і на двосторонню, і на тристоронню зустріч», – заявив він.

У свою чергу, Гарібашвілі підкреслив, що Грузія готова брати участь в процесі посередництва, фасилітації та загалом в дружньому форматі.

«Я хотів би висловити сподівання на те, що мирна угода з Вірменією буде підписана дуже скоро. Мирна угода, я думаю, буде сприяти встановленню довготривалого миру на Південному Кавказі, який принесе процвітання нашим народам», – сказав грузинський прем’єр.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав нову військову операцію у Нагірному Карабаху для відновлення конституційного ладу. У Єревані почалися протести.

При цьому, стало відомо, що невизнана Нагірно-Карабахська республіка припинить своє існування із січня 2024 року.

Також повідомлялося, що Азербайджан втратив понад 190 військовослужбовців під час антитерористичної операції у Нагірному Карабаху у вересні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: