Невизнана Нагірно-Карабахська республіка припинить своє існування з січня

Читать на русском
Глава невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки Самвел Шахраманян оголосив про припинення її існування з 1 січня 2024 року.
Фото: соцмережі

Президент невизнаної Нагірно-Карабахської республіки підписав указ про припинення її існування з 1 січня 2024 року.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Конфлікт у Карабаху: як змінювалися військові витрати та чисельність армій Азербайджану та ВірменіїПорівняння чисельності збройних сил та військових витрат Азербайджану та Вірменії – на інфографіці.

В указі Самвела Шахраманяна два пункти:

  • Розпустити всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, та Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування.
  • Населенню Нагірного Карабаху, у тому числі тим, хто перебуває за межами республіки, після набрання чинності цим указом ознайомитися з умовами реінтеграції, представленими Азербайджанською Республікою, з метою прийняття надалі самостійного та індивідуального рішення про можливість перебування (повернення) у Нагірному Карабаху.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав антитерористичні заходи у Нагірному Карабаху для відновлення конституційного ладу.

Вже 20 вересня сторони домовилися про перемир'я, Карабах заявив про припинення вогню та роззброєння. Наступного дня Азербайджан передав Вірменії проєкт мирного договору щодо Карабаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: