Лукашенко заявив, що Україна пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад»

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито пропонувала Білорусі укласти пакт про ненапад. Коли це було, він не уточнив.

Олександр Лукашенко заявив, що Україна пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад». Хто і коли пропонував – самопроголошений президент не уточнив.

Про це повідомляє Белта.

На нараді з питань суспільно-політичної обстановки Лукашенко вкотре заявив, що «Захід не відмовився від своїх планів щодо Білорусі, в Україні продовжують готувати бойовиків та екстремістів».

Аналітики спрогнозували найімовірніші терміни наступу росії з БілорусіНовий наступ росії на Україну з Білорусі малоймовірний взимку чи навесні. Окупанти зможуть організувати таку атаку не раніше осені.

«Не знаю, навіщо це українцям. З одного боку, просять нас, щоб ми в жодному разі не воювали з Україною, щоб наші війська туди не рухалися. Пакт про ненапад пропонують укласти. А з іншого боку, готують цю гримучу суміш та озброюють їх. Польща, Литва взагалі очманіли. Навіщо їм це треба? Не зрозуміло. Тому ми змушені жорстко реагувати. Нам по периметру вистачає питань – і у повітряному просторі, і на землі, зелений кордон. У нас вистачає проблем. Дай боже втримати все це. А ще всередині нам хтось творитиме? Тому реакція на цю внутрішню не опозицію, а екстремістів – вилізли з-під плінтуса, не вилізли – буде жорстка. І нехай не ображаються: ми попереджали», – сказав він.

Нагадаємо, Лукашенко визнав участь Білорусі у російській агресії проти України.

Він також звинувачував Україну в «підготовці нападу на Білорусь».

У листопаді Лукашенко заявив, що Україні для припинення війни слід піти на переговори, інакше це загрожує «повним знищенням країни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: