У Вірменії заявили, що не будуть арештовувати путіна після ратифікації Римського статуту

Читать на русском
Ратифікація Вірменією Римського статуту не означає, що влада країни заарештує російського диктатора володимира путіна у разі його приїзду.
Фото: AFP

Ратифікація Вірменією Римського статуту не означає, що влада країни заарештує російського диктатора володимира путіна у разі його приїзду.

Про це заявив представник Вірменії з міжнародних правових питань Єгіше Кіракосян, його цитує Радіо Азатутюн.

Невиїзний: кого із світових лідерів приймав у себе путін після видачі ордера на його арештПутін після того, як МКС видав ордер на його арешт, перестав виїжджати за кордон. У росію приїжджають в основному лідери країн Африки та колишнього СРСР. Більше – на інфографіці.

За його словами, чинні глави держав «наділені імунітетом» і не можуть бути заарештовані.

Кіракосян також заявив, що Вірменія ще у квітні запропонувала Кремлю підписати угоду про гарантії безпеки для путіна, але російська сторона на це не відповіла.

«Російським партнерам було запропоновано рішення на основі частини 2 статті 96 Римського статуту. Це передбачає підписання двосторонньої угоди», – сказав Кіракосян.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації українських дітей. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні суди.

Варто зазначити, що 14 вересня у Києві запрацював польовий Офіс Міжнародного кримінального суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: