У ГУР заявили, що обмін полоненими все ж відбудеться найближчим часом

Читать на русском
Очільник ГУР додав, що Україна з часом дізнається, що сталося з епізодом щодо авіакатастрофи Іл-76 та начебто військовополоненних на борту.
Корреспондент.net

Найближчим часом обмін військовополоненими між Україною та країною-агресора все ж відбудеться. Наразі українська влада робить для цього все можливе.

Про це керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив у ефірі телемарафону.

«Життя наших людей - військовослужбовців чи цивільних - не має бути в небезпеці. І в тих жахливих умовах, в яких їх там утримують. Все що можна робити - ми зробимо. Я певен, що найближчим часом обмін все ж таки відбудеться», - заявив Буданов.

Якщо під час падіння Іл-76 загинули полонені, росія повинна повернути тіла – МКЧХРосія має повернути Україні тіла загиблих полонених в авіакатастрофі літака Іл-76, якщо вони справді є.

Очільник ГУР додав, що Україна з часом дізнається, що сталося з епізодом щодо авіакатастрофи Іл-76 та начебто військовополоненних на борту.

Також, за його словами, ситуація з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 наразі не зрозуміла до кінця. При цьому, жодна зі сторін не може точно сказати, що сталося з літаком.

Нагадаємо, вранці 24 січня у Бєлгородській області впав російський військово-транспортний літак Іл-76.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи, в якій, за твердженням рф, загинули 65 військовополонених.

У ГУР через день після аварії повідомили, що на борту літака Іл-76 мали летіти російські чиновники, проте в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт.

Також, за даними ГУР, обмін полоненими 24 січня мав стати одним із найбільших з початку війни.

У той же час після аварії в морг Бєлгорода доставили лише п'ять тіл, що, ймовірно, підтверджує відсутність на літаку десятків полонених. Швидше за все, це тіла членів екіпажу.

В ООН поки що також не можуть перевірити інформацію про українських полонених на борту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: