У ГУР підтвердили, що сьогодні мав відбутися обмін полоненими з рф

Читать на русском
Сьогодні мав відбутися обмін полоненими між росією та Україною. Але це поки що не означає, що рф везла полонених тим самим літаком Іл-76, який розбився.
фото Укрінформ

Україна та росія готували на сьогодні, 24 січня, обмін військовополоненими. Але поки що не можна стверджувати, що українських полонених справді перевозили літаком Іл-76, який упав під Бєлгородом.

Про це сьогодні заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі Радіо Свобода.

Російський Іл-76, що впав під Бєлгородом, перевозив ракети для С-300 – ЗМІ (оновлено)ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що літак Іл-76, що упав під Бєлгородом, перевозив ракети для ЗРК С-300.

«Але я можу констатувати, що запланований на сьогоднішній день обмін поки не відбувається», – сказав він.

При цьому Юсов додав, що озвучена російською стороною інформація про те, що українські військовополонені могли перебувати в літаку Іл-76, що впав у Бєлгородській області, наразі ще перевіряється.

Нагадаємо, сьогодні вранці російський військово-транспортний літак Іл-76 впав у Бєлгородській області рф. У ЗМІ написали, що саме цей борт перевозив ракети до ЗРК С-300.

У Міністерстві оборони рф підтвердили факт аварії літака, але стверджують, що на борту знаходилися «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

У ЗСУ та Міноборони України поки що не давали остаточної інформації щодо даного інциденту.

На інфографіці «Слово і діло» – інші значні втрати росіян у літаках під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: