Час на підготовку до протистояння росії спливає – очільник Збройних сил Норвегії

Читать на русском
Головнокомандувач ЗС Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен вважає, що у його держави залишилось небагато часу для нарощування оборонного виробництва.
Фото: NTB Rodrigo Freitas

Норвегія має вікно, яке, можливо, триватиме один-три роки, коли держава повинна інвестувати ще більше в безпеку і оборону.

Про це заявив голова Збройних сил Норвегії, генерал Ейрік Крістофферсен, передає Daglabet.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

«У нас закінчується час. Я просто хочу підкреслити це. Ми не знаємо, що буде з росією через три роки. Для нас важливо зустріти невизначений і непередбачуваний світ із сильною національною обороною», – пояснив він.

Крістофферсен зазначив, що росія суттєво збільшила власне військове виробництво, перевівши свій ВПК на цілодобовий режим роботи. Окрім цього Кремль працює з Іраном і Північною Кореєю, щоб розширити свій арсенал.

На його думку, рф озброюється швидше, ніж очікувало НАТО.

З огляду на це головнокомандувач норвезької армії наголосив, що НАТО має трансформуватися, щоб бути готовим до війни: кожна країна Альянсу має подбати про збільшення засобів ППО, зростання запасів боєприпасів та запчастин на складах. Також він закликав готуватися й населення.

На питання, чи не суперечить нарощуванню військового виробництва допомога Україні у війні проти рф, норвезький генерал сказав, що це «дилема», але водночас і «прорахований ризик», позаяк рф також виснажує свій військовий потенціал.

«Якби небезпека нападу була неминучою для Норвегії прямо зараз, ми не змогли б надати стільки зброї. Але це не так», – пояснив він.

Втім, він наголошує, що коли ця війна закінчиться, ніхто не знає, яким буде наступний крок путіна.

Нагадаємо, голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер заявив, що сили Альянсу та цивільні особи мають бути готові до повномасштабної війни з росією у найближчі 20 років.

За інформацією ЗМІ, в одній із європейських розвідок припускають, що росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас вважає, що Європа має три-п'ять років, щоб підготуватися до можливої військової загрози з боку Росії на східному фланзі НАТО.

Раніше головнокомандувач Королівської армії Нідерландів Мартін Війнен заявив, що країна та суспільство мають готуватися до війни з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: