У ГУР оцінили ймовірність нападу росії на країни НАТО

Читать на русском
Росія не має ресурсів для ведення стратегічних наступальних операцій проти інших країн. Про це повідомили у ГУР.
Фото: armyinform.com.ua

Росія не має ресурсів для ведення стратегічних наступальних операцій проти інших країн – усі сухопутні ресурси країни-терориста задіяні у війні проти України.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скибіцький, його цитує УП.

«Що, якщо росія переможе?»: FT назвала п'ять наслідків для світуГазета Financial Times попередила країни Заходу про наслідки перемоги росії у війні проти України.

За його словами, варіант, за якого росія вступить у пряму конфронтацію з країнами НАТО, зокрема з Фінляндією, Балтійськими країнами чи Польщею, є малоймовірним.

«Ну вони вже ходили в Фінляндію у 1939 році. Але тепер Фінляндія є потужним гравцем, тому що вона є членом НАТО. Тому наша оцінка дуже проста. На сьогоднішній день російська федерація не має спроможностей проводити стратегічні сухопутні наступальні операції проти інших країн. Тому що весь ресурс сухопутного компоненту зараз орієнтований та знаходиться на нашій території», – сказав Скибичкий.

При цьому він додав, що нанесення «якихось окремих ударів, дальньої авіації чи стратегічної авіації – вже інше питання».

«Є виклик, але прямої загрози, що завтра розпочнеться війна у країнах Балтії немає. Там (у росії – ред.) немає вже ким воювати, просто-напросто», – резюмував представник ГУР.

Нагадаємо, агентство Bloomberg повідомляло, що союзники України почали прораховувати наслідки можливої перемоги росії у війні.

Аналітик Atlantic Council зазначив, що путін зараз більш ніж будь-коли впевнений у тому, що зможе «перечекати» увагу Заходу до України. Крім того, в аналітичному центрі назвали шість наслідків перемоги путіна для Заходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: