Країни Балтії створять спільну зону оборони на кордоні з рф та Білоруссю – деталі

Читать на русском
Уряди Естонії, Латвії та Литви домовилися про створення спільної балтійської оборонної зони на кордоні з росією та Білоруссю.
Фото: Getty Images

Уряди Естонії, Латвії та Литви домовилися про створення спільної балтійської оборонної зони на кордоні з росією та Білоруссю.

Про це йдеться у заяві естонського Міноборони.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

Зазначається, що 19 січня глави оборонних відомств трьох країн підписали у Ризі угоду, яка передбачає початок робіт зі зміцнення східного кордону та створення оборонних споруд.

«Балтійська оборонна зона – це ретельно продуманий проєкт. Війна росії в Україні показала, що крім техніки, боєприпасів та живої сили, нам потрібні також фізичні об'єкти оборони на кордоні, щоб захистити Естонію з першого метра», – заявив міністр оборони Ханно Певкур.

У відомстві також зазначили, що споруди розміщуватимуться з урахуванням результатів аналізу противника та навколишнього середовища, а також плану бою підрозділів сил оборони.

«Крім того, міністри оборони обговорили питання, пов'язані з підтримкою України, розвитком потенціалу країн Балтії і майбутнім самітом НАТО у Вашингтоні. Обговорювалися також питання, пов'язані з прикордонною оборонною співпрацею країн Балтії та Балтійським оборонним коледжем», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, що у жовтні уряд Латвії закрив два пункти пропуску на кордоні з росією. Литва та Естонія поки що цього не зробили, проте в естонському уряді допускають такий варіант у разі посилення міграційного тиску з боку рф.

Раніше повідомлялося, що кілька країн Європи посилять патрулювання Балтійського моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: