В Естонії спрогнозували, скільки років має Європа на підготовку до агресії рф

Читать на русском
В Естонії вважають, що через три-п’ять років рф зможе становити серйозну загрозу для східного флангу країн НАТО.
Фото: Getty Images

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що в Європи є три-п’ять років, аби підготуватися до можливої військової загрози росії на східному фланзі Північноатлантичного Альянсу.

Про це вона заявила в інтерв'ю The Times.

«За оцінками нашої розвідки, це відбудеться через три – п'ять років, це сильно залежатиме від того, наскільки нам вдасться зберегти єдність нашої позиції щодо України», – сказала вона.

Каллас наголосила, що «це буде сильно залежати від того, наскільки країнам ЄС вдасться зберегти єдність позиції щодо України».

Зазначається, що такий сценарій можливий у разі укладення перемир'я в Україні, хоча не уточнюється, коли таке може статися.

«З точки зору країн Балтії у росії все ще достатньо сил, щоб чинити реальний військовий тиск у нашому регіоні», – сказала Каллас.

Раніше естонська прем’єр-міністерка заявляла, що якщо Захід не допоможе Україні перемогти у війні проти росії, то наступним об'єктом вторгнення може стати НАТО.

Нагадаємо, видання Bild опублікувало статтю, в якій ідеться про те, що країни НАТО готуються до можливого нападу росії у 2025 році.

У НАТО відреагували на матеріал Bild, заявивши, що опублікований сценарій нападу росії на НАТО є планом навчань, а не секретним аналізом німецького Бундесверу.

Раніше ймовірність нападу росії на країни НАТО оцінили в ГУР.

Також на початку грудня розвідка Естонії заявила, що найближчим часом росія посилить наступальні дії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: