У НАТО закликали готуватися до війни з росією у найближчі 20 років

Читать на русском
Голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що потрібно бути готовими до повномасштабної війни з росією у найближчі два десятиліття.
Reuters

Голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер заявив, що сили Альянсу та цивільні особи мають бути готові до повномасштабної війни з росією протягом найближчих 20 років.

Він сказав про це після зустрічі керівників оборонних відомств НАТО у Брюсселі, повідомляє The Telegraph.

Як змінилися оборонні витрати країн НАТО від початку війни в УкраїніЯк за дев'ять років змінилися оборонні видатки членів НАТО – на інфографіці. Найбільше витрати наростили країни східного флангу.

«Ми повинні усвідомити: те, що ми знаходимося у мирі, не є само собою зрозумілим. І саме тому ми [сили НАТО] готуємось до конфлікту з росією», – сказав адмірал.

За його словами, не лише збройні сили, а й цивільні особи мають бути готовими до конфлікту, який вимагатиме кардинальних змін у їхньому житті, адже більшість необхідно буде мобілізувати у разі початку війни.

Бауер також зазначив, що країнам-членам НАТО потрібно підготувати промислову галузь, яка буде здатна швидко виробляти зброю та боєприпаси у разі військового конфлікту.

«Все починається із цього. Усвідомлення того, що не все можна спланувати і не все буде чудово у найближчі 20 років», – сказав він.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, в одній із європейських розвідок припускають, що росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

Прем'єрка Естонії Кая Каллас вважає, що Європа має три-п'ять років, щоб підготуватися до можливої військової загрози з боку росії на східному фланзі НАТО.

Раніше головнокомандувач Королівської армії Нідерландів Мартін Війнен заявив, що країна та суспільство мають готуватися до війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: