Британія відправить 20 тисяч військових на масштабні навчання НАТО

Читать на русском
Британія відправить 20 тисяч військовослужбовців для участі у великих навчаннях НАТО в Європі в першій половині цього року.
Фото: tck.pl.ua

Велика Британія відправить 20 тисяч військовослужбовців для служби по всій Європі у рамках масштабних навчань НАТО в першій половині цього року.

Про це повідомляє Міноборони Британії, передає Reuters.

Для навчань НАТО Steadfast Defender 24, які Альянс проведе із метою відпрацювання захисту свого східного флангу, Велика Британія відправить у Європу військових, кораблі та літаки.

Розгортання включає 16 тис. військовослужбовців британської армії, які будуть базуватися в Східній Європі з лютого по червень, авіаносну ударну групу та штурмовики F-35B Lightning і літаки спостереження.

«Сьогодні я можу оголосити, що Сполучене Королівство відправить близько 20 тисяч військовослужбовців для участі в одному з найбільших розгортань НАТО з часів закінчення холодної війни», - заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Він додав, що військові об’єднають зусилля з колегами з 30 країн НАТО та Швеції, «забезпечуючи життєво важливу гарантію проти загрози путіна».

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 січня, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак відвідав Київ.

Повідомлялося, що під час його візиту Україна та Британія підписали угоду у сфері безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: