В НАТО готуються до можливого нападу росії в 2025 році – Bild

Читать на русском
НАТО готується до атаки росії на східний фланг. За сценарієм, розробленим у Міноборони Німеччини, ескалація конфлікту можлива вже цього року, а повноцінна війна – влітку 2025-го.
Фото: Financial Times

У НАТО готуються до можливого нападу росії за підтримки Білорусі у 2025 році та розробляють сценарій оборони.

Секретний документ «Оборона Альянсу 2025» від Міноборони Німеччини отримала газета Bild.

«Що, якщо росія переможе?»: FT назвала п'ять наслідків для світуГазета Financial Times попередила країни Заходу про наслідки перемоги росії у війні проти України.

У документі детально, місяць за місяцем, описується можливий шлях до прямого конфлікту між росією та НАТО.

Сценарій «Оборона Альянсу 2025» стартує у лютому 2024 року. За цим сценарієм росія починає нову хвилю мобілізації та призиває додатково 200 тисяч людей. Потім росіяни розпочинають весняний наступ в Україні, який, як припускають у НАТО, до червня може відкинути ЗСУ назад.

Імовірні атаки росії на НАТО, головним чином у країнах Балтії, можуть розпочати в липні: спочатку вони будуть у вигляді гібридної війни, зокрема кібератак. Але потім можуть статися й інші зіткнення, які росія використає як привід для початку масштабних навчань на своїй території та в Білорусі.

Згідно зі сценарієм, загострення ситуації може статися у жовтні у разі перекидання росією військ та ракет середньої дальності до Калінінграда. Потім у грудні в районі «Сувалкського коридору» можливий штучний прикордонний конфлікт та заворушення з численними жертвами.

У момент, коли США протягом кількох тижнів після виборів будуть без лідера, росія за підтримки Білорусі може вторгнутися на територію НАТО за сценарієм нападу на Україну в 2014 році.

У травні 2025-го, йдеться у сценарії, НАТО ухвалить рішення щодо заходів стримування, а потім перекине на східний фланг 300 тисяч військових. Сценарій закінчується за 30 днів після «дня Х».

Раніше газета Bild із посиланням на джерела в одній із європейських розвідок уже писала, що росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

Нагадаємо, в українській розвідці вважають, що росія не має ресурсів для ведення стратегічних наступальних операцій проти інших країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: